Утре изтича срокът за лицата,  регистрирани по ЗДДС, в който трябва

...
Утре изтича срокът за лицата,  регистрирани по ЗДДС, в който трябва
Коментари Харесай

От НАП-Варна напомнят, че утре изтича срокът за лицата, регистрирани по ЗДДС

Утре изтича срокът за лицата,  регистрирани по ЗДДС, в който би трябвало да се подадат заявления с данни за референтен данъчен интервал месец октомври, в това число за вътреобщностна търговия със артикули и услуги. В същия период е и внасянето на избраните по този ред отговорности.

Важна информация и за търговците, които реализират вътресъюзна търговия със артикули. От Национална агенция за приходите Варна припомнят на Интрастат операторите, че в същия период се подават и декларациите за входящ и произлязъл поток по реда на Закона за статистика на вътреобщностната търговия със артикули /ЗСВТС/. До 20 ноември имат ангажимент да подадат декларация и новорегистрираните Интрастат оператори с зародило настоящо обвързване за първи референтен интервал месец октомври 2023 година

От локалния офис на организацията в морската столица подчертават и на избраните праговете за 2024 година за обявление по система Интрастат за вътресъюзен импорт, за вътресъюзен експорт, за обявление на статистическа стойност за 2024 година и за опростено обявление на единични покупко-продажби с ниска стойност, съобщи морето.нет.

Повече информация можете да се откри на формалната страница на Национална агенция за приходите на следния линк Данъчно-осигурителен календар (nra.bg), в Портала за електронни услуги, на телефоните на приходната организация: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съгласно цената на съответния оператор, както и на имейл: [email protected].
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР